Poliisin viisi ohjetta vuodenvaihteen juhlintaan – yksi neuvo ylitse muiden

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helsinki on yksi maamme suosituimmista paikoista juhlia uuden vuoden vaihtumista. Juhlinta painottuu Helsingin keskustaan, kun kaupunki järjestää uudenvuoden juhlan Kansalaistorilla. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella järjestetään myös useita pienempiä juhlatilaisuuksia ja yksityishenkilöiden, yhdistysten tai yritysten järjestämiä ilotulituksia.

– Turvattomuutta ja vaaratilanteita voi jokainen välttää huolellisuudella ja oikealla asenteella. Ilotulitteita ei saa käsitellä päihtyneenä, eikä niitä saa luovuttaa alaikäisille. Vastuuntuntoinen porukka esimerkiksi estää juopunutta kaveria käsittelemästä ilotulitteita, ylikomisario Jussi Huhtela muistuttaa.

Ohessa Itä-Uudenmaan poliisin viisi ohjetta uudenvuoden juhlijoille:

1) Ilotulitteiden paukuttelu on sallittua vain uuden vuoden aattona kello 18–02.

2) Ilotulitteita ei saa käsitellä juopuneena.

3) Älä luovuta ilotulitteita alaikäisille. Alaikäisiltä takavarikoidaan ilotulitteet poikkeuksetta, eikä näistä aiheutunutta rahallista menetystä korvata.

4) Muista hyvät käytöstavat ja ota muut huomioon. Valitse ilotulitteiden käyttöpaikka siten, ettei se aiheuta vaaraa ihmisille, rakennuksille, ajoneuvoille tai muullekaan omaisuudelle. Pidä myös huoli siitä, ettei ilotulitteista aiheudu kohtuutonta haittaa esimerkiksi metelistä kärsiville ihmisille tai eläimille.

5) Suojalasien käyttö on pakollista. Lue ilotulitteen käyttöohjeet ja noudata niitä. Poistu ohjeiden mukaisesti tuotteen luota turvalliselle etäisyydelle.