Karmiva video Australiasta: Palomiehet jäivät infernaalisen tulimeren keskelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Australiassa on riehunut jo kuukausien ajan massiiviset maastopalot, joita on ollut mahdotonta saada talttumaan ennätysmäisen kuumuuden ja kuivuuden takia. Uutisvideoissa on syyskuusta saakka nähty miten tuhannet palomiehet yrittävät estää palojen leviämistä niin maassa kuin myös lentokoneilla ja helikoptereilla.

Tromit nostavat liekkejä ajoittain kymmenien metrien korkeuteen ja lennättävät kipinöitä kilometrien päähän, jossa ne sytyttävät uusia tulipaloja. Nyt eräs pelastuslaitoksen yksikkö on kuvannut videon karmivasta tilanteesta, jossa se joutui yllättäen tulimeren saartamaksi kesken sammutustehtävän. Sammutusauto ei ehtinyt miehistöineen valtavalla nopeudella edenneen maastopalon alta pakoon, vaan jäi liekkimereen.

Videon kuvasi New South Walesin osavaltiossa Wyomingin kaupungin sammutusyksikkö 509, joka oli estämässä maastopalon leviämistä Nowran eteläpuolella. Videolla nähdään miten tulimeren eturintama pyyhkäisee valtavalla voimalla ohi paikan, jossa palomiehet joutuivat hakemaan autostaan turvaa tulta vastaan. Palomiehet suojasivat itseään asettamalla ikkunoiden sisäpuolelle palonkestävää kangasta siltä varalta, että liekit olisivat rikkoneet ikkunat.