Elton John lahjoitti miljoonan Australian metsäpalojen sammutukseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Elton John nousi äskettäin vuoden 2019 viidenneksi eniten ansainneeksi artistiksi maailmassa. Hän on parhaillaan jäähyväiskiertueellaan Sydneyssä, jossa esiintyessään Elton John ilmoitti tehneensä jättimäisen lahjoituksen. Hän oli nimittäin osoittanut miljoona Australian dollaria maan metsäpalojen sammuttamiseen.

Katastrofaalisisksi paisuneet metsäpalot ovat riehuneet Australiassa jo syyskuusta saakka, eli yli kolmen kuukauden ajan. Eilen uutisoitiin, että poliisi on pidättänyt peräti 183 ihmistä epäiltynä tulipalojen sytyttämisestä. Palot ovat surmanneet kymmenittä ihmisiä ja tuhonnet yli tuhat asuintaloa. Tämän lisäksi arviolta lähes puoli miljardia eläintä on tähän mennessä kuollut.

Elton Johnin lahjoittama rahasumma on noin 700.000 euroa. Sydneyn Qudos Bank Arenalla lahjoituksesta kertonut poptähti sai yleisööltä valtaisat aplodit. Elton John totesi samalla, että tulta vastaan taistelevat palomiehet ansaitsevat kunnioitusta työstä, jota he tekevät. Laulaja on parhaillaan Farewell Yellow Brick Road -kiertueella.

Maailmanlaajuisesta suosiosta jo vuosikymmeniä nauttinut Elton John on ollut jo 29 vuotta päihteetön. Hän kertoi taannoin julkaistussa muistelmakirjassaan Me: Elton John, että kokaiini auttoi häntä tuntemaan olonsa cooliksi. Vaikka mies oli menestynyt, ei hän ennen huumeidenkäyttöä tuntenut kuuluvansa joukkoon. Nyt hän katuu runsasta päihteidenkäyttöä.