Nerokas! Uutuuslaite kuin käänteinen mikroaaltouuni – viilentää juomat hetkessä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni on epäilemättä joskus pohtinut, miksi markkinoilla ei ole nähty mikroaaltouunin kaltaista mutta käänteisellä periaatteella toimivaa laitetta. Matrix-yhtiön uutuustuotetta kuvaillaan juuri selliaseksi. Lämmittämisen sijaan se kylmentää nopealla tahdilla.

CES-messuilla esitellyn Juno-laitteen kerrotaan viilentävän juomat minuuteissa. Esimerkiksi 0,33 litran oluttölkin kerrotaan viilenevän Junon avulla kolmiasteiseksi alle kahdessa minuutissa. Laite poistaa lämpöä juomasta nopealla tahdilla lämpösähköisen jäähdytyksen avulla.

Matrixin Juno on toistaiseksi vielä prototyypin asteella. Sille kerätään parhaillaan rahoitusta Indiegogo-varainkeruusivustolla. Sen myyntihinnan arvioidaan olevan noin 270 euroa, joskin ennakkotilaajilla on mahdollisuus saada laite itselleen 180 euron hintaan.

 

Matrix