Vaihtoehtomalli topakkana: ”Tuhdeillakin on oikeus rooliasuleikkeihin!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuodesta 2012 cosplay-asuja itselleen ja myöhemmin myös tilaustyönä valmistanut newyorkilainen Cinita on rohkea kehopositiivisuuden puolesta puhuja. Hän työskentelee myös vaihtoehtomallina ja seksuaalivähemmistöjen äänitorvena.

– Minusta on tärkeää, että isokokoisia ja eri rotuisia ihmisiä tavataan kaikkialla – myös cosplay-harrastuksen parissa. Rakastuin vartalooni, kun tajusin, että minulla on kurveja ja raskausarpia, mutta se on normaalia, Cinita kertoo.

Hän kertoo, että ei löytänyt itselleen sopivia naamiaisasuja netistä. Hän opetteli tekemään ne itse. Cinita ompelee asuja myös muille, mutta hänen pääasiallinen tarkoituksensa on osoittaa kaikkien vartaloiden olevan oikeutettuja asuilla leikittelyyn.