Tässä on Suomen energisin viranomainen – poliisikoiran pennulta ei lopu virta kesken

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisilaitos on julkaissut videon varmasti Suomen vauhdikkaammasta viranomaisesta. Kyseessä on pieni poliisikoirakokelas nimeltään Aatu. Koiranpentu juoksee vinhasti lelun perässä.

Aatusta tulee sinnikkään koulutuksen jälkeen poliisikoira, mutta sitä ennen sen on opeteltava ainakin malttia. Harvalla on pitkien joulunpyhien jälkeen yhtä paljon energiaa kuin Aatulla, mutta leikki on osa sen päiväohjelmaa.

Poliisikoira on tehokas viranomainen, jonka ansiosta estetään rikollisuutta päivittäin. Koulutetut eläimet auttavat etsinnöissä ja voimankäyttötilanteissa. Aatu saa vielä harjoitella tovin, ennen kuin pääsee tositoimiin. Suomen poliisilla on noin 260 poliisikoiraa, jotka koulutetaan yleensä monikäyttöisiksi.

Aatu harjoittelee

Poliisikoirakokelas Aatu on jatkanut harjoitteluaan kohti poliisikoiran ammattia. Virtaa tällä nuorella virkamiehellä on välillä vähän liikaakin, mutta harjoittelussa toistoja saadaan hyvin kun treenattava ei tunnu väsyvän…#Hämeenpoliisi #K9 #poliisikoira #poliisi

Publiée par Hämeen poliisilaitos sur Lundi 6 janvier 2020