Iisalmelainen teini sai ajokortin poikkeusluvalla – kaahasi sen kuivumaan viisi päivää myöhemmin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ajokortteja myönnetään yhä useammin alaikäisille poikkeusluvalla erityisistä syistä, kuten huonoista joukkoliikenneyhteyksistä tai pitkistä etäisyyksistä. Yksi poikkeusluvalla 17-vuotiaana ajokortin saaneista huristeli hurjaa ylinopeutta ja menetti kortin alle viikossa.

Iisalmelaisteini kaahasi reilua ylinopeutta pakettiautollaan VT6:lla Valtimon kohdalla keskiviikkona kello 16:25. Teinin kuljettaman ajoneuvon nopeudeksi mitattiin 113 kilometriä tunnissa. Alueella on 60 km/h -nopeusrajoitus.

Pakettiauton kyydissä oli kaksi matkustajaa. Teinillä oli ollut ajokortti ainoastaan viisi päivää ja poliisi pani sen hyllylle. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.