Palomies löysi kengurun poikasen metsäpalon lehtikasasta – henki pelastui

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Australiaa on piinannut kuukausien ajan massiiviset maastopalot, joiden vuoksi maan upeasta luonnosta on jäljellä suurilta osin vain tuhkaa. Tuhannet ihmiset ovat menettäneet paloille kotinsa, minkä lisäksi metsien palaminen on vienyt myös lukemattomilta eläimiltä sekä kodin että hengen.

Nyt palomies Sam Mcglone on julkaissut sosiaalisessa mediassa koskettavan videon, jossa hän onnistuu pelastamaan yhden pienen kengurun poikasen ennen kuin se joutuu tuhoisan maastopalon uhriksi. Facebook-videolla nähdään miten mies onnistuu huomaamaan maassa taitavasti lehtikasaan maastoutuneen pienen poikasen sammuttaessaan paloa.

Videolla mies tarttuu kengurun poikaseen empimättä. Hän nostaa pienen eläimen syliinsä ja kantaa sen turvaan. Yleensä näin pienet kengurun poikaset kulkevat vielä emonsa pussukassa, mutta tämän yksilön emosta ei näy videolla jälkeäkään. Mcglone on julkaissut videon neljä päivää sitten ja arvioi, että tällöin metsäpaloon kuolleiden eläinten määrä oli noin 500 miljoonaa.