Kiinalainen huvipuisto pani sian tekemään benjihypyn

Ohhoh! · Stara.fi

Kiina ei tunnetuksi lukeudu ihmisoikeuksia kunnioittaviin maihin, mutta vielä vähemmän siellä kunnioitetaan eläinten oikeuksia. Tästä saatiin jälleen esimerkkitapaus, kun kiinalainen huvipuisto pakotti sian tekemään benjihypyn. Tarkoituksena oli mainostaa huvipuistoa, mutta seuraus olikin hieman toisenlainen.

Kuva: Weibo

Chongqingissa sijaitsevan Meixin Red Wine Town -huvipuiston työntekijät sitoivat sian jalat maan pinnalla ja kiinnittivät siihen benjivaljaat. Sen jälkeen eläin kannettiin korkeuksiin, josta se pudotettiin benjinarun varassa alas noin 68 metriä korkeasta tornista. Noin 75 kiloa painaneen sian annettiin benjihypyistä tuttuun tapaan ponnahdella narun varassa useita kertoja ylös ja alas.

Verkossa leviävällä karmivalla videolla kuullaan miten sika vinkuu kovaäänisesti ennen kuin se hiljenee. Tapauksesta levisi nopeasti verkkoon video, jonka huvipuiston työntekijät ilmeisesti olettivat toimivan hauskana mainoksena. Niin ei kuitenkaan käynyt, sillä video sai aikaan kansainvälisen someraivon. Kyseessä oli nimittäin ilmiselvää eläimen kidutusta. Kiinassa eläinrääkkäyksestä ei ole määritelty laissa rangaistusta.