Lauri Salovaaran uusi tempaus – yhdeksässä kuukaudessa kilparatsastajaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mediapersoona ja yrittäjä Lauri Salovaara tähtää seuraavaksi kilparatsastajaksi kuluvan vuoden Helsinki International Horse Show -tapahtumaan. Tavoitteena on aloittaa ratsastus ja päästä valmennusohjelman myötä kilpailemaan HIHS:n Amateur Tourille 80 – 100cm luokkaan.

Salovaaraa on matkalla tukemassa Turkan Ratsurinne, valmentajat Liisa Sassi-Päkkilä ja Satu Turkka sekä Pohjoismaiden johtava hevosalan yritys Hööks. Neuvonantajina toimivat mm. ratsastusvalmentaja Marko Björs ja hevosalan konsultti Maucca Kärki. Projektia voi seurata sosiaalisessa mediassa.

Salovaaralla ei ole juurikaan ratsastuskokemusta. Syksyllä 2019 hänet ilmoitettiin miehille ja pojille suunnattuun ratsastuskilpailu Pohjanpoikaan, jota ennen hän ehti käydä kolme kertaa hevosen selässä. Pohjanpojassa hän suoritti ristikkoluokan puhtaasti ja hyppäsi niin ikään puhtaan radan 60cm luokassa sijoittuen 18 kilpailijan joukosta yhdeksänneksi.

– Olen nyt ollut hevosen selässä varmaan sen 10 kertaa ja kyllähän tämä nöyräksi vetää. Tiedän, että on epätodennäköistä päästä osallistumaan kilpailijana kansainväliseen ratsastuskilpailuun, mutta aion ainakin yrittää. Putosin ensimmäistä kertaa hevosen selästä viikko sitten lauantaina, joten nyt on sekin koettu, Lauri Salovaara kertoo.

Salovaaralla on yhdeksän kuukautta aikaa oppia niin hyväksi ratsastajaksi, että hän voi osallistua kilpasarjaan. Helsinki International Horse Show järjestetään lokakuussa 2020 Helsingissä.

– Tykästyin lajiin kovasti syksyllä ja haluan nähdä mihin pystyn kun annan sille kaikkeni. Ylipäänsä haluan todistaa, että meistä on niin paljon enempään kuin luulemme. Ihmiset käyttävät potentiaalistaan murto-osan ja juuri tätä haluan olla murtamassa ja muistuttamassa ihmisiä, että kaikki on mahdollista, kun vain tekee töitä sen eteen, Salovaara jatkaa.