Puolasta tuli suosittu matkailukohde – viime vuoden kovin nousija

Matkailu · Terhi Piiroinen

Puola oli vuonna 2019 eniten suosiotaan kasvattanut suomalaismatkailijoiden kohdemaa ebookers-matkasivustolla. Listaus koskee lento- ja hotellivarauksia. Puola oli Saksan jälkeen toiseksi suosituin kohd ja koko vuoden kovin kasvaja.

Puolan-matkailu kasvoi 29 prosenttia vuotta aikaisempaan verrattuna. Seuraavaksi eniten kasvoi matkailu Espanjaan ja Saksaan. Sen sijaan Unkari ja Ranska olivat suurimmat putoajat. Gdanskin suosiota selittänee kohteen edullisuus ja hyvät yhteydet.

– Puola-trendi alkoi jo muutama vuosi sitten ja on edelleen voimissaan. Vuonna 2018 kerroimme, että Puolan Rivierana tunnettu Gdanskin alue oli ensimmäistä kertaa Espanjan Costa del Solia suositumpi rantalomakohde, sanoo ebookersin viestintäpäällikkö Claudia Parker.

– Gdanskissa saa rahalle paljon vastinetta. Neljän yön loman neljän tähden hotellissa lentoineen saa usein noin kolmella sadalla eurolla per henkilö ja Helsingistä sekä Turusta on hyvä valikoima suoria lentoja kohteeseen, sanoo Parker.

Puolan Riviera on oikeastaan yhdistelmä useita kaupunkeja ja kohteita, joihin pääsee helposti Gdanskista käsin. Gdanskin välittömässä läheisyydessä sijaitseva noin 50.000 asukkaan kylpyläkaupunki Sopot on alueen tunnetuin rantakohde, jonka pitkiä hiekkarantoja reunustavat lukuisat ravintolat ja baarit. Vajaan puolen miljoonan asukkaan Gdanskissa on paljon historiaa ja kulttuuritarjontaa, kun taas noin Tampereen kokoinen moderni Gdynia on omalla tavallaan kiinnostava.

Nämä kolme kaupunkia sijaitsevat niin lähellä toisiaan, ettei niiden rajoja ylittäessä kaupunkien vaihtumista toiseen tahdo edes kunnolla havaita.

Parin tunnin junamatkan päässä Gdanskista on lisäksi useita muitakin upeita rantakohteita. Tällainen on esimerkiksi Slowinskin kansallispuiston ympäröimä Leba ja sen hienot hiekkadyynit.

Suosituimmat kohdemaat 2019 ebookers:

1. Saksa

2. Puola

3. Espanja

4. Iso-Britannia

5. Tšekki

6. Italia

7. Latvia

8. Ranska

9. Unkari

10. Ruotsi