Biotiini on kauneuden supervitamiini – näistä ruoista saat sitä luonnollisesti

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni naisille suunnattu lisäravinne sisältää biotiinia, joka tukee energian tuotantoa ja on myös kauneudenhoidollinen vitamiini. Biotiinia nautitaan usein pillerin muodossa luonnollisen kauneuden tueksi, koska se edistää hiusten kasvua, ihon hyvinvointia ja vahvistaa kynsiä.

Mikäli kehossa on biotiinivajetta, se näkyy yleensä hiustenlähtönä, katkeilevina kynsinä ja punaisena ihottumana kasvoilla. Nämä merkit huomatessaan voi suunnata apteekkiin ostamaan biotiinia, mutta sitä saa kätevästi myös erilaisista kasviksista ja pähkinöistä.

Women’s Health -sivuston mukaan biotiinia saa syömällä kukkakaalia, maksaa, kananmunia, bataattia, avokadoa ja vadelmia. Myös mantelit, täysjyvä ja siemenet sisältävät biotiinia, minkä vuoksi niitä kannattaakin alkaa lisäämään säännöllisesti esimerkiksi salaatin päälle.