Onko pyöräsi varastettu Lahden matkakeskuksesta?

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Polkupyörävarkaudet ovat yksi yleisin omaisuusrikoksen muoto. Ihmiset saattavat lopettaa polkupyöräilyn kokonaan sen takia, että joku on ottanut heidän polkupyöränsä luvattomasti käyttöön. Polkupyörämaissa fillarivarkaiden tekoa pidetään yleisesti erittäin alhaisena, halveksuttavana ja säälittävänä rikollisuuden muotona.

Hämeen poliisi etsii asianomistajia tapauksessa, jossa Lahden matkakeskuksesta on varastettu ja yritetty varastaa polkupyöriä. Poliisi on ottanut torstaina 23. tammikuuta aamuyöllä kiinni miehen, jonka hallusta on löytynyt matkakeskuksesta varastettu pyörä. Mies oli ollut rälläköimässä pyöränlukkoja rikki, kun taksinkuljettaja oli huomannut puuhat ja ilmoittanut niistä poliisille.

Tekijä tavoitettiin läheltä maastopyörää, jonka lukko oli rikottu. Lisäksi lähistöltä löytyi toinenkin rikottu lukko, mutta ei pyörää. Poliisi epäilee, että tekijä on saattanut ehtiä varastaa enemmän kuin yhden pyörän ennen kiinnijäämistään. Poliisi etsii Lahden matkakeskuksesta talteen otetun maastopyörän omistajaa ja pyytää kaikkia niitä, joiden pyörän lukkoja on rikottu tai pyörä on hävinnyt, ilmoittamaan asiasta sähköpostilla osoitteeseen perustutkinta.ph.hame@poliisi.fi.