Laihduttajan juustokakku naurattaa netissä – olisiko aika unohtaa dieetit?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Dieetit eivät kannata. Ihmisen kannattaa muuttaa elintapojaan siten, että terveys kohenee ja hyvinvointi lisääntyy pitkällä aikavälillä. Kuurit koituvat yleensä vain lyhytkestoiseksi helpotukseksi ongelmaan. Ihmiset saattavat tinkiä esimerkiksi herkuista laihdutuskuurin aikana.

Olipa dieettinä mikä tahansa, ei onneen ja auvoisuuteen ole oikoteitä. Terveeseen elämäntapaan kuuluu myös toisinaan tapahtuva herkuttelu. Yksi herkku silloin tällöin ei tee hallaa pitkällä juoksulla. Sen sijaan, että söisi päivittäin keinotekoisilla makeutusaineilla ja teennäisillä resepteillä luotuja kakkukorvikkeita, kannattaisi ottaa vaikkapa kerrran viikossa se yksi pulla kahvin kanssa.

Netissä leviää kuva laihduttajan juustokakusta, joka on periaatteessa murojen päälle kasattu kyhäelmä juuston ja rahkan sekoitusta. ”Juustokakun” tekijä on ilmeisesti ollut tosissaan. Tässäkin tapauksessa voisi käydä kahvilassa ystävän kanssa nauttimassa aidon leipomotuotteen, eikä syödä kerralla kulhollista epämääräistä korviketta. Kokonaiskuva ratkaisee.