Viranomaiset voimattomia – Prinssi Andrew ei suostu yhteistyöhön Jeffrey Epsteinin tutkinnassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Useiden eri tietolähteiden mukaan silmäätekevät ovat viettäneet railakasta pintaliitoelämää edesmenneen miljardööri Jeffrey Epsteinin kanssa. Uhrien mukaan parempiosaiset ovat harjoittaneet räikeää ihmiskauppaa vuosien ajan. Syytettynä olleen Epsteinin on kerrottu tehneen itsemurhan vankilassa, joten totuutta ei välttämättä saada koskaan selville. Hänen kuolemansa yllä lepää epäilysten varjo. Tutkijoiden töitä vaikeuttavat vastahakoiset osalliset.

Brittiläinen perijätär ja seurapiirijulkkis Ghislaine Maxwell on nainen, joka tunnettiin Jeffrey Epsteinin tyttöystävänä, assistenttina ja oikeana kätenä. Saman naisen kerrotaan olleen se henkilö, joka välitti nuoria neitokaisia hyväkkäiden seksijuhliin. Ghislaine Maxwell oli myös Trumpien läheinen ystävä, mutta kuului lisäksi prinssi Andrew’n tuttavapiiriin. Nainen on kieltäytynyt kaikesta yhteistyöstä viranomaisten kanssa ja hän on asettunut englantilaiselle maaseudulle asumaan. Hän on periaatteessa tehnyt katoamistempun.

Ghislaine Maxwellin kerrotaan olleen se henkilö, joka käski kohuotsikoissa ollutta, teini-ikäistä Virginia Giuffrea harrastamaan seksiä prinssi Andrew’n kanssa kolme kertaa vuosina vuosina 1999-2002. Mediassa on myös kerrottu, että prinssi Andrew lähetti Ghislaine Maxwellille hätääntyneenä sähköpostia Virginia Giuffreen liittyen vain muutama tunti ennen seksiskandaalin puhkeamista viime vuonna.

Giuffren mukaan seksi tapahtui Lontoossa Maxwellin asunnolla, New Yorkissa ja Jeffrey Epsteinin omistamalla Karibian saarella. Epstein oli tiettävästi Andrew’n hyvä ystävä. Prinssi luopui kuninkaallisista velvollisuuksistaan viime vuoden kohun puhkeamisen jälkeen. Hän lupasi tällöin tekevän yhteistyötä viranomaisten kanssa, että Epsteinin ihmiskauppaan liittyvä tutkinta saataisiin päätökseen.

RadarOnlinen mukaan FBI on yrittänyt saada pian 60 vuotta täyttävää kuninkaallista puhutettavaksi, mutta osallistumisen aste on ollut nolla. Hän on järjestelmällisesti kieltäytynyt kaikesta yhteistyöstä. Hän on myös väittänyt, että ei tunne Virginia Giuffrea, vaikka heistä on kiertänyt yhteiskuvia netissä. Juttua tutkivat liittovaltion agentit ja syyttäjä yrittävät vedota nyt Yhdistyneen kuningaskunnan hoviin, jotta he saisivat Andrew’n kuulusteltavaksi, RadarOnline ja Time uutisoivat.