Finnair peruu nyt kaikki lennot Manner-Kiinaan – syynä koronavirus

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen lentoyhtiö Finnair on ilmoittanut peruvansa kaikki lennot Manner-Kiinaan 6. helmikuuta alkaen. Finnair ei myöskään ota vastaan uusia varauksia Manner-kiinan lennoilleen koko helmikuun aikana. Finnairin lennot Hongkongiin jatkuvat normaalisti.

– Asiakkaiden ja henkilöstön terveys ja hyvinvointi ovat Finnairille keskeisen tärkeitä. Finnair on analysoinut huolellisesti koronavirustilanteesta saatavilla olevat tiedot ja tilanteen vaikutuksen Kiinan lentomatkustukseen, Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt sanoo.

Finnair peruu lentonsa Manner-Kiinaan 6.-29.2.2020 väliseltä ajalta ja Guangzhoun lennot 5.2.-29.3.2020 väliseltä ajalta. Finnairin jo aiemmin kertoma päätös perua Pekingin Daxing-kentän lennot ja Nanjingin lennot määräajaksi maaliskuun loppuun asti on edelleen voimassa. Finnair lentää Manner-Kiinan kohteidensa ja Helsingin välillä 31.1.-6.2.2020 tuodakseen asiakkaitaan Euroopasta ja Kiinasta kotiin. Finnair pyrkii järjestämään asiakkaille, joiden lennot on peruttu, uuden varauksen näille lennoille.

– Euroopassa ja Kiinassa matkustavien asiakkaidemme pitää voida palata kotiinsa, ja sama koskee henkilöstöämme. Nämä lennot ovat välttämättömiä, sillä vaihtoehtoisia lentoja Euroopan ja Kiinan välillä on nyt kovin vähän. Huomioimme lentojen operoinnissa kaikki terveysviranomaisten ohjeistukset, ja ryhdymme myös erityistoimiin matkustajien ja miehistön terveydestä huolehtimiseksi.

Finnair seuraa tarkasti koronavirustilannetta ja sen vaikutuksia Finnairin verkostoon, ja käy asiasta tiivistä keskustelua vastuullisten viranomaisten kanssa. Päätökset lentojen aloittamisesta 29.2. jälkeen tehdään myöhemmin.