Mies vei vanhan Rolexinsa arvioitavaksi – kaatui kuullessaan kellon arvon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Antiques Roadshow on suosittu televisio-ohjelma, jossa asiantuntijat arvioivat ohjelman vieraiden tavaroiden arvoa. Yhdysvalloissa kiertävä ohjelma on vieraillut nyt West Fargossa Bonanzavillen kaupungissa.

Ohjelmaan on tullut mukaan armeijassa työskennellyt mies, joka oli 70-luvulla Thaimaassa komennuksella. Hän ihaili aina reittilentäjillä olleita Rolex-kelloja, mutta ilmavoimissa työskennelleellä miehellä ei aluksi ollut varaa omaan. Hän kuitenkin päätti hankkia Rolexin, koska se soveltui jo vuosikymmeniä sitten sukeltamiseen.

Mies kuitenkin ajatteli, että kello oli liian hieno meriveden tuhottavaksi. Siitä tuli aarre, jota hän on säilyttänyt kassakaapissaan vuosikymmenten ajan. Kello maksoi vuonna 1975 tarkalleen ottaen 345,97 dollaria, ja hinnassa oli tällöin kymmenen prosentin alennus. Mies sai kuukaudessa palkkaa 300-400 dollaria, joten summa oli iso siihen nähden.

Asiantuntija kertoo miehelle, että pelkästään Rolex Oyster Cosmographin pakkausessa mukana ollut takuutodistus on nykyarvoltaan 2.000 dollaria, koska se on tyhjä ja täydellisessä kunnossa. Mies on säilyttänyt kaiken alkuperäisen ja kelloon liittyvän aina pakkausmateriaaleista kuitteihin. Hänen kellonsa on kuitenkin harvinaisempi ja arvokkaampi kuin hän kuvittelee.

Kello on melkein sama legendaarinen Rolex, jota Paul Newman käytti aikoinaan. Niiden kellojen myyntiarvo on nykyisin 150.000-200.000 dollaria. Sattumalta miehen omistama Rolex on kuitenkin harvinaisempaa mallia ja sen arvo on 400.000 dollaria. Mies putoaa maahan. Varsinainen yllätys seuraa vasta tämän jälkeen.

– Sinun kellosi on kuin uusi. Sitä ei ole käytetty, siinä on alkuperäiset merkinnät ja kaikki dokumentit mukana. Näitä ei ole koko maailmassa kuin muutama, etkä ole käyttänyt tätä kelloa. Joten sinun kellosi arvo olisi huutokaupassa tänä päivänä 500.000-700.000 dollaria, antiikkiasiantuntija sanoo.