Suosittu jäähotelli jää rakentamatta tänä vuonna – jäätä ei ole tarpeeksi

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tavanomaista leudommilla ilmoilla on ollut negatiivisia vaikutuksia talvisiin turistikohteisiin. Yksi niistä on matkailijoiden suosima Romanian Balea Lake Ice Hotel -jäähotelli.

Balea Lake Ice Hotel on rakennettu viimeisten 16 vuoten ajan joka talvi Romanian Balea-järven rannalle. Tänä vuonna turistit eivät kuitenkaan pääse viettämään aikaa jäähotellissa, vaikka lukuisat asiakkaat olivat ehtineet jo varata sen huoneita.

Kahden tuhannen metrin korkeudessa tyypillisesti sijaitsevaa hotellia ei voida tänä vuonna rakentaa jään vähäisen määrän ansiosta. Unilad-sivuston mukaan hotelli rakennetaan tyypillisesti Balea-järven jäästä. Tänä vuonna järvi ei kuitenkaan ehtinyt jäätyä niin nopeasti, että siitä olisi riittänyt materiaalia rakennelman valmistukseen.