Poliisi paljasti – lämpimällä talvella odottamaton seuraus

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kertoo, että leuto talvi ja enimmäkseen sulat tiet ovat innostaneet autoilijoita ennätykselliseen kaahaamiseen. Poliisien mukaan ajokortteja on otettu pois kuljettajilta enemmän kuin koskaan ennen. Tammikuun aikana määrättiin 92 kuljettajaa ajokieltoon Länsi-Uudellamaalla.

Aiemmin törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia on ollut keskimäärin yhdeksän tammikuussa. Nyt tapauksista 40 tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja 52 on käsitelty sakkomenettelyllä vakavana piittaamattomuutena.

– Liikennekäyttäytyminen Länsi-Uudellamaalla on kehittynyt huonompaan suuntaa viime vuosina. Vaikka liikenteen valvontaan on pystytty satsaamaan vuosittain aina hieman entistä vähemmän, on esimerkiksi törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia kirjattu vuosi vuodelta enemmän, kertoo komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisista.

Vaikka keli näennäisesti näyttää monesti hyvältä, voivat ajo-olosuhteet olla silti kaukana kesäkelistä. Kylmä sää vaikuttaa renkaisiin, tien pintaan ja kitkaan. Kannattaa miettiä ajokortin tarpeellisuutta ennen ylinopeuden ajamista, eikä vasta sen jälkeen kun ajolupa on kaksi kuukautta tauolla poliisin määräyksestä.