Poliisi paljasti laajan rikoskokonaisuuden Pirkanmaalla – kaikki alkoi 40 euron velasta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Virtain poliisi on tutkinut 1. joulukuuta 2019 tapahtunutta törkeää ryöstöä, missä neljä henkilöä tunkeutui ruoveteläisen mieshenkilön asuntoon ja anasti sieltä television ja pelikonsolin. Teosta otettiin nopeasti kiinni kaksi miestä ja kaksi naista.

Tekijät ovat kotoisin Virroilta, Soinista ja Sastamalasta. He ovat syntyneet 80- ja 90-luvulla. Anastettu omaisuus palautettiin omistajalleen. Asiaa on tutkittu törkeänä ryöstönä, törkeänä kotirauhan rikkomisena, ampuma-aserikoksena ja ampuma-aserikkomuksena. Teon motiiviksi paljastui 40 euron velka.

Poliisitutkinta laajeni nopeasti, kun samassa yhteydessä saatujen tietojen perusteella paljastettiin 16 huumausainerikosta. Poliisit suorittivat yhteisoperaation pääosin Virtojen ja Ruoveden alueella tammikuun lopulla. Operaatioon osallistui Virtain poliisin lisäksi poliiseja, Jyväskylästä, Keuruulta, Tampereelta ja Sastamalasta.

Operaation aikana suoritettiin kymmenen kotietsintää ja noudettiin useita henkilöitä kuulusteluun. Poliisit takavarikoivat erilaisia huumausaineiden käyttövälineitä ja vähäisiä määriä huumausainetta. Ruoveteläisessä asunnosta paljastui kannabiskasvattamo.

Epäiltyjä on tällä hetkellä 16, ja he ovat pääosin nuoria aikuisia Virroilta. Määrä tulee kuitenkin kasvamaan tutkinnan edetessä. Törkeän ryöstön jälkeen pystyttiin myös selvittämään yhden tekijän suorittama metsästysrikos, jossa hän oli ampunut maakotkan isänsä veljen aseella. Miehellä ei ole aseenkantolupaa, joten asiaa tutkitaan ampuma-aserikoksena.