Tutkimus: Robert Pattinson on maailman parhaimman näköinen mies

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijä Robert Pattinson nousi kertaheitolla Hollywoodin sydäntensärkijöiden joukkoon esiinnyttyään Twilight-elokuvissa. Nyt tähti on julistettu maailman parhaimman näköiseksi mieheksi tieteen avulla.

Jo antiikin kreikassa tunnettu kultainen leikkaus on muun muassa kuvataiteessa käytettävä yksi sommittelun perussääntö. Sitä sovelletaan myös ihmisten kauneuden määrittelyyn. Miellyttävimpinä pidetään yleisesti symmetrisiä ja kultaista leikkausta parhaiten vastaavia kasvoja.

Brittiläinen plastiikkakirurgi Julian De Silva on tietokoneistetun kartoituksen avulla luonut listan kultaisen leikkauksen perusteella parhaimman näköisistä miehistä. Sen perusteella maailman komein mies on seuraava Batman, Robert Pattinson. Hänen kasvonsa vastasivat täydellisyyttä 92,15 prosentilla.

Daily Mailin mukaan listan toisella sijalla on Netflixin The Wicher -sarjan tähti Henry Cavill 91,08 prosentilla. Kolmanneksi komein on Bradley Cooper 91,08 prosentilla. Neljännelle ja viidennelle sijalle päätyivät pitkän linjan Hollywood-tähdet Brad Pitt ja George Clooney.