Väärä tyyny pilaa yöunet – valitse nukkuma-asentosi mukainen tyyny

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tyyny vaikuttaa yöunien laatuun todella paljon. Vääränlaisen pään asennon vuoksi nukkuja voi pahimmassa tapauksessa kärsiä aamulla päänsärystä ja niskan kiputiloista, mitkä saavat päivän alkamaan heti väärällä jalalla.

Oikeanlainen tyyny kannattaa valita aina sen mukaan millaisessa asennossa nukkuu suurimman osan yöstä. Good Housekeeping -sivusto antoi vinkit parhaan tyynyn valitsemiseen oman nukkuma-asennon perusteella.

1. Kyljellä nukkujatKyljellään nukkuvien tulee kiinnittää huomiota siihen, että tyyny on tarpeeksi korkea. Tyynyn tulee täyttää pään ja hartian väliin jäävä tila niin, että korvat ovat samassa neutraalissa linjassa olkapään kanssa.

2. Vatsallaan nukkujatValitse ohut tyyny, että niska pysyy mahdollisimman luonnollisessa asennossa eikä ole taakse tai sivulle päin taivutettuna.

3. Selällään nukkujatTyynyn tulee olla päätä muotoileva ja keskikorkea. Sen tulee antaa niskalle tukea, mutta upottaa takaraivoa sen verran, että kaula ja niska ovat rennossa asennossa eikä leuka ala painua rintaa kohti.

4. Asennon vaihtajatMikäli vaihtelet asentoa monta kertaa yön aikana sinun kannattaa valita muhkea, mutta pehmoinen tyyny. Valitse tyyny, jonka täytteet muovautuvat aina vaihtuvan asennon mukana.