Pysäköintimaksu järkytti Tampereella: ”Parkkisakko olisi tullut 30 prosenttia halvemmaksi”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella on viime vuosina käyty kovaa kädenvääntöä autojen pysäköinnistä, sillä eräät poliittiset ryhmittymät haluavat vähentää merkittävästi keskusta-alueen pysäköintipaikkoja ja muuttaa tilalle esimerkiksi pyöräteitä. Isoissa kaupungeissa pysäköinti on kaupungille merkittävä rahasampo.

Lukijan kuva

Viikonloppuna eräs tamperelaismies järkyttyi nähdessään pysäköintinsä hinnan. Hän oli ajanut autonsa Torni-hotellin viereisellä pysäköintialueelle vajaaksi vuorokaudeksi, ja pysäköinnin hinnaksi oli muodostunut 23 tunnissa ja yhdessä minuutissa peräti 88,99 euroa.

Samalla alueella pysäköintisakko on nykyisin 60 euroa, joten 23 tunnin pysäköinti olisi tullut merkittävästi edullisemmaksi jättämällä pysäköintimaksu kokonaan maksamatta. Säästö olisi tuolloin ollut 28,99 euroa, mikäli autoon olisi tullut pysäköintisakko.