Hengenvaarallinen temppu videolle – kajakilla 40 metrin vesiputoukseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet kajakoijat pyrkivät välttelemään korkeisiin vesiputouksiin joutumista, mutta Dane Jackson on toista maata. Hänet tunnetaan lukuisista hurjista ja vaarallisista syöksyistä alas vesiputoksia pitkin.

Jacksonin tuorein veret seisauttava tempaus tapahtui viiden vuoden suunnittelun tuloksena. Hän matkusti Chilen Salto del Maulen vesiputoukselle laskeutuakseen alas sitä pitkin. Pudotusta oli yli 40 metriä.

Kajakoijan kuolemaa uhmaava suoritus ikuistettiin videoiksi, jotka ovat sittemmin levinneet viraalina sosiaalisessa mediassa. Maailmaennätystä Jackson ei tullut vielä rikkoneeksi. Se kuuluu kajakoija Tyler Brandtille, joka laski vuonna 2009 alas 57 metrin korkuista Palouse Fallsin vesiputousta pitkin.