Kaurialan yläkoulun tulipalo alkoi ilotulitteesta – asialla alaikäiset pojat

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaurialan yläkoulun roskakatos syttyi palamaan Rinnetiellä Hämeenlinnassa vuoden 2019 viimeisenä iltana noin kello 21:20. Roskakatoksesta palo levisi rakennukseen aiheuttaen huomattavia vahinkoja keittiö- ja luokkahuonetiloihin.

Muutaman alle 15-vuotiaan nuoren epäillään käsitelleen ilotulitteita siten, että koulurakennuksessa kiinni ollut roskakatos syttyi tuleen. Rikolliseen tekoon epäillyt ovat kertoneet, että heidän tarkoituksenaan ei ollut polttaa koulua. Epäiltyjen jäljille päästiin runsaiden yleisövihjeiden avulla.

Esitutkinnassa kuullaan vielä muutamia henkilöitä ja sen jälkeen esitutkinta päätetään, koska epäillyt eivät ole rikosoikeudellisesti vastuunalaisia nuoresta iästään johtuen. Poliisi muistuttaa, että vaikka rikosvastuu alkaakin vasta 15 vuoden iässä, vahingonkorvausvastuu alkaa jo syntymästä. Tässä tapauksessa on todennäköisesti odotettavissa huomattavia vahingonkorvausvaatimuksia vahinkojen laajuuden ja korjauskustannusten täsmennettyä.