Autoilijat laistavat olennaisesta rutiinista – tämä voi pelastaa ihmishenkiä

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Aurinko paistaa talvella matalalla ja sen valo saattaa häikäistä kuljettajaa. Likainen, kulunut tai rikkinäinen tuulilasi voi vaikeuttaa havainnointia myös silloin, jos vastaantulevan ajoneuvon valaistus osuu siihen. Ihmiset tekevät pitkiä ajomatkoja etenkin koulujen hiihtolomakaudella, jolloin ajoturvallisuuteen tulee kiinnittää huomiota.

– Tuulilasiin kertyy pölyä ja muuta likaa, joka pinttyy harmaaksi kalvoksi. Kalvo häiritsee havainnointia varsinkin vasta-auringossa ja vastaantulevien autojen valoissa. Ennen matkalle lähtemistä onkin syytä käyttää pari minuuttia aikaa lasipintojen ja erityisesti tuulilasin sisäpinnan huolelliseen puhdistamiseen lasinpuhdistusaineella, Autoalan Tiedotuskeskus ohjeistaa.

Naarmuuntunut lasi on järkevää vaihtaa uuteen, koska sitä ei saa puhtaaksi. Autoalan Keskusliitto tarjoaa yhteistyökumppaneineen ilmaisia tuulilasintarkistuksia pääsiäisliikenteessä. Lisätietoa löytyy Kirkkaasti turvallisin -kampanjan nettisivulta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.