Nainen yritti avata oven lennolla – tuomittiin pitkään vankeuteen

Ohhoh! · Tim Isokivi

26-vuotias Chloe Haines pidätettiin viime kesänä lentokoneessa tapahtuneen välikohtauksen vuoksi. Hän yritti avata lentokoneen ulko-ovea sen ollessa ilmassa ja huusi aikovansa tappaa kaikki.

Turkin Dalamaniin matkalla ollut, 206 matkustajaa kuljettanut kone jouduttiin ohjaamaan takaisin Iso-Britannian Stanstedin lentokentälle. Nyt Haines on tuomittu teostaan kahden vuoden vankeusrangaistukseen.

Haines syytti teostaan lääkityksen aikana nautittua alkoholia. Naisen mukaan hän ei itse muista tapahtuneesta mitään. Jet2-lentoyhtiön toimitusjohtaja Steve Heapy kuvailee tapausta BBC:n mukaan yhdeksi kaikkien aikojen pahimmista tapauksista, joissa matkustaja on aiheuttanut vaaratilanteen häiriökäytöksellään.