Potentiaalisesti vaarallinen asteroidi ohittaa maan lauantaina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Potentiaalisesti vaaralliseksi kuvailtu asteroidi on lähestymässä maata. Asiantuntijoiden mukaan pelkoa törmäyksestä ei kuitenkaan pitäisi olla.

NASAn maata lähestyviä kappaleita seuraava CNEOS arvioi 163373 (2002 PZ39) -asteroidin olevan halkaisijaltaan noin 990 metrin kokoinen, eli isoimpiakin koskaan rakennettuja pilvenpiirtäjiä suurempi. Mikäli lähes 55 000 kilometrin tuntivauhtia kiitävä asteroidi törmäisi maahan olisi seurauksena International Business Times -lehden mukaan vääjäämätön massatuho ja ydintalvi.

Vaaraa asteroidin törmäämisestä maahan ei kuitenkaan ole. Kappale tulee nimittäin ohittamaan Maan lauantaina 15. helmikuuta noin 4,8 miljoonan kilometrin päästä. Se vastaa Maapallon ja Kuun etäisyyttä noin 15-kertaisesti.