Perheenisä järkyttyi – kodin akvaariosta löytyi ihmisiä tappava saalistaja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kotien akvaarioihin päätyy toisinaan eliöitä, joita niihin ei ole tietoisesti hankittu. Joissain tapauksissa kutsumattomat vieraat voivat osoittautua hengenvaarallisiksi, kuten taannoin Iso-Britaniassa.

32-vuotias Wesley Trevors hankki akvaarion kotiinsa, sillä hänen poikansa rakastaa Nemoa etsimässä -elokuvasta tuttuja vuokkokaloja. Eräänä päivänä mies huomasi akvaariossa kotilon, jota hän ei tunnistanut. Vierailu merieläimiin erikoistuneella keskustelupalstalla paljasti sen olevan tappavan myrkyllinen conus geographus -keilakotilo.

Trevorsilla oli The Sun -lehden mukaan vaikeuksia päästä eroon kotilosta, mutta lopulta asiantuntijat noutivat sen Lontoon Sea Life Centreen. Ulkoa päin melko vaarattoman näköinen keilakotilo myrkyttää uhrinsa neulamaisella ja salamannopeasti iskevällä hampaalla. Myrkky lamaannuttaa uhrin erittäin nopeasti, ja keilakotiloiden pistoihin onkin kuollut maailmanlaajuisesti yli 30 ihmistä.