Älä laita meikkiä nenään – tässä huippumallien salainen niksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Amerikkalainen mallikaunotar Emily DiDonato on tullut tutuksi muun muassa Victoria’s Secretin alusvaatemallina ja Sports Illustrated -lehden uimapukunumerosta. 28-vuotias DiDonato näyttää nyt tuoreimmalla videollaan miten kaunis iltameikki syntyy.

Emily Didonato on oppinut useiden meikkitaiteilijoiden meikattavana ollessaan monia kauneuteen liittyviä niksejä. Usein huippumallien meikkityylissä yritetään korostaa kaunista ihoa ja luonnollista kauneutta, minkä vuoksi meikki tehdäänkin yleensä niin, että kasvot eivät näytä kovin peitetyiltä.

Didonato paljasti meikkiä tehdessään, että nenään ei kannata laittaa meikkivoidetta, puuteria tai mitään muutakaan meikkiä. Nenä on kasvojen keskikohta, johon moni kiinnittää huomiota. Kun nenässä ei ole näkyvää meikkiä, muukin osa kasvoista näyttää paljon luonnollisemmalta ja meikkityyli siltä kuin naisella ei olisi juuri ollenkaan meikkiä kasvoillaan.

Tämä niksi toimii silloin kun muu meikkipohja on kevyt, jolloin kontrasti nenän ihon ja muun kasvojen välillä ei ole liian suuri. Tätä niksiä ei siis kannata kokeilla silloin kun meikkipohjaa laitetaan paksulti kasvoille, koska tällöin nenä näyttää vain siltä, että meikki on vahingossa kulunut sen päältä pois.