Mies alkoi syödä älypuhelintaan lennolla – kone joutui tekemään hätälaskun

Ohhoh! · Tim Isokivi

Easyjet-yhtiön lentokoneessa todistettiin taannoin odottamatonta ja hätälaskuun johtanutta tilannetta. Yksi matkustajista uhkaili ihmisiä ja yritti syödä älypuhelintaan.

Välikohtaus tapahtui lennolla Iso-Britannian Manchesterista Islantiin tammikuussa. Suoraan pullosta giniä juonut 44-vuotias Matthew Flaherty alkoi uhkailemaan kanssamatkustajia sekä lentohenkilökuntaa heidän tappamisella. Tässä vaiheessa lentäjä päätti tehdä hätälaskun Edinburghin kentälle.

Koneen laskeutuessa Flaherty alkoi repimään älypuhelintaan kappaleiksi ja pureskelemaan sen osia. Puhelimen akku alkoi savuamaan, jolloin yksi henkilökunnan jäsenistä laittoi sen vesilasiin. Henkilökunnan mukaan he eivät ole koskaan todistaneet yhtä äärimmäistä käytöstä.

Flaherty pidätettiin lentokentällä vastassa olleiden poliisien toimesta. Hän laukoi vielä heillekin rasistisia solvauksia ja tappouhkauksia. Flahertyn asianajajan mukaan miehen käytös lentokoneessa johtui hänen lääkityksensä ja alkoholin aiheuttamista yhteisvaikutuksista, uutisoi Scotsman.