Tullivirkailijoiden karmiva löytö – ihmisaivot oli säilötty lasipurkkiin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Tullivirkailijoiden eteen päätyy toisinaan erikoisiakin asioita ja esineitä, joita ihmiset ovat yrittäneet toimittaa valtioiden rajojen yli. Harva tullityöntekijä osaisi silti todennäköisesti odottaa päätyvänsä käsittelemään ihmisaivoja.

Kanadan ja Yhdysvaltojen rajalla pysäytetystä postin autosta löydettiin rutiinitarkastuksessa ihmisen aivot sisältänyt lasipurkki. Lähetys oli kirjattu antiikkisena opetuskäyttöön tarkoitettuna näytteenä.

Vaikka aivot eivät ole todennäköisesti päätyneet purkkiin ja postipakettiin rikollisin keinoin, takavarikoitiin lähetys. Se oli nimittäin Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitoksen mukaan lähetetty ilman lain velvoittamia asiakirjoja. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella on tarkat määräykset sen suhteen, kuinka kyseisen kaltaisia esineitä voidaan toimittaa rajojen välillä.