Bermudan kolmiossa lähes 100 vuotta sitten kadonnut laiva löydettiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Bermudan kolmion väitetään olevan alue, jossa laivoja, veneitä ja lentokoneita katoaa mystisissä olosuhteissa tavanomaista useammin. Yksi alueen tunnetuimmista mysteereistä on SS Cotopaxi -laivan katoaminen 95 vuotta sitten.

Nyt sukeltajat ovat Huffpost-sivuston mukaan löytäneet SS Cotopaxin hylyn. Aluksen jäänteen paikannettiin Floridan St. Augustinen rannikon tuntumasta. Hylyn tutkimista tullaan seuraamaan Science Channelin tulevassa Shipwreck Secrets -sarjassa.

SS Cotopaxi katosi aloitettuaan 29. marraskuuta 1925 matkansa South Carolinan Charlestonista Kuuban Havannaan. Alusta tai yhtäkään sen 32 matkustajasta ei yrityksistä huolimatta löydetty.

Laivanhylky löydettiin alun perin jo 35 vuotta sitten, mutta vasta nyt sen on selvitetty olevan suurella todennäköisyydellä SS Cotopaxi. Tiedon vahvistamisessa auttoi muun muassa laivasta 1. joulukuuta 1925 lähetetyn hätäviestin löytyminen.