Huawein taittuvanäyttöinen älypuhelin ennakkomyyntiin maaliskuussa

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiayhtiö Huawei esitteli taannoin taittuvanäyttöisen älypuhelimensa, joka on nyt tulossa myyntiin uudistettuna. Tänään Barcelonassa järjestetyssä tilaisuudessa Huawei vahvisti, että laite on valmis. Huawei Mate Xs tulee ennakkomyyntiin Suomessa maaliskuussa ja varsinainen myynti alkaa huhtikuussa.

Huawei Mate X, Kuva: Stara

Avattuna peräti kahdeksan tuuman näytön sisältävää laitetta voidaan käyttää myös suljettuna kahdelta näytöltä, jotka ovat kooltaan 6,60 ja 6,38 tuumaa. Parhaimmillaan se on kuitenkin avattuna, jolloin laite muistuttaa tablettia. Tarvittaessa molemmille näytöille voidaan määritellä käyttöön eri sovellus. Näytön taittamisen mahdollistaa laitetta varten kehitetty Falcon Wing -sarana.

Huawei Xs on markkinoiden nopein 5G-älypuhelin, mutta laite tukee myös esimerkiksi 4G, 3G ja 2G -yhteyksiä ja Dual SIM -toiminnallisuuden ansiosta samaan aikaan 5G ja 4G -yhteyksiä. Kokoon taitettuna laite on 11 millimetrin paksuinen. Pääkamera on 40-megainen ja laitteessa on lisäksi myös 16-megainen laajakulma ja 8-megainen telelinssi. Laitteen suositushinta on 2 499 euroa.