Harvey Weinstein tuomittiin raiskauksesta – kiidätettiin oikeudenkäynnin jälkeen sairaalaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvatuottaja Harvey Weinsteiniin on ollut oikeuden edessä New Yorkissa seksuaalisesta ahdistelusta syytettynä. Maanantaina Weinstein todettiin syylliseksi seksirikokseen ja raiskaukseen.

Langetetut tuomiot tulivat vuonna 2005 tapahtuneesta tuotantoavustaja Mimi Haleyin pakottamisesta seksuaaliseen tekoon ja vuonna 2013 tapahtuneesta näyttelijä Jessica Mannin raiskauksesta. Weinsteiniä saattaa odottaa teoistaan maksimissaan yhteensä 29 vuoden vankeusrangaistus.

Weinstein oli tarkoitus toimittaa oikeudenkäynnistä Rikers Islandin vankilaan. Sen sijaan hän alkoi valitella kipua rinnassaan, ja tuottaja toimitettiin New York Post -lehden mukaan ambulanssilla sairaalaan. Weinsteinillä todettiin sairaalassa korkea verenpaine ja sydämentykytys.

67-vuotiaan Harvey Weinsteinin tuomion pituus selviää 11. maaliskuuta 2020. Kaikki syytteet kiistäneen tuottajan asianajajien mukaan hän aikoo valittaa tuomiostaan.