Samsungin tehdas suljettiin koronavirustartunnan vuoksi

Digi · Tim Isokivi

Koronaviruksen leviämisellä voi olla arvaamattomia vaikutuksia teknologiateollisuuteen. Nyt Samsung on joutunut sulkemaaan älypuhelimia valmistavan tehtaan virustartunnan vuoksi.

Yhden tehtaan työntekijän on vahvistettu saaneen COVID-19 -virustartunnan. Sen myötä koko Etelä-Korean Gumissa sijaitseva tehdas suljettiin maanantaina. Osa tehtaasta jatkaa jälleen toimintaansa, mutta kerros jossa sairastunut työntekijä työskenteli on edelleen suljettuna.

Virustartunnan saaneen kanssa tekemisissä olleita työntekijöitä on kehotettu pysyttelemään kotonaan ja tarkkailemaan terveyttään. Gumin tehdas valmistaa älypuhelimia pääasiassa Etelä-Korean markkinoille. Techradar-sivuston mukaan tapaus on kuitenkin esimerkki siitä, millainen vaikutus koronaviruksen leviämisellä voi olla älylaiteteknologiaan.