Steven Seagal sai jättisakot – syynä kryptovaluutan mainostaminen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viranomaiset ovat lähestyneet toimintatähti Steven Seagalia jättimäisillä sakoilla. Syynä on Bitcoiin2Gen-kryptovaluuttaan liittyvä mainonta. Yhdysvaltojen arvopaperi- ja pörssikomission mukaan mainostanut laittomasti bittivaluuttaa.

Maailman ensimmäiseksi omavaraiseksi kryptovaluutaksi väitettyä bittirahaa mainostettiin lainauksella, jonka mukaan Seagal tuki sitä täysin rinnoin. Viranomaiset lähestyivät Seagalia 314.000 dollarin, eli noin 285.000 euron laskulla.

Seagal ei ollut kertonut seuraajilleen, että hänelle maksettiin kryptovaluutan mainostamisesta. Tähdelle maksettiin bittirahan markkinoinnista 250.000 dollaria ja 750.000 dollarilla miltei arvottomaksi sittemmin osoittautunutta Bitcoiin2Gen-valuuttaa.

Bitcoiin2Genin väitettiin olevan paranneltu versio bitcoinista. Kryptovaluutan täysi markkina-arvo oli parhaimmillaan lähes 40 miljoonaa dollaria mutta nykyään se on Forbesin mukaan vain alle 10.000 dollaria.