Kunto-ohjaaja paljasti – tämä on paras hetki sokeristen herkkujen syömiselle

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisen keho ei tarvitse sokeria missään muodossa, minkä vuoksi kunto-ohjaaja ja ravintoneuvoja Sarah Lindsay ei suosittelekaan sen syömistä asiakkailleen. Hän kuitenkin tiedostaa sen faktan, että moni kuitenkin haluaa nauttia päivänsä aikana sokerisia herkkuja eikä pysty hillitä mielitekojaan.

Sarah Lindsay kertoi Healthista-sivustolle, että hän neuvoo asiakkaitaan syömään sokeriset herkut aina suoraan treenin jälkeen mikäli sellaisia haluaa päivänsä aikana nauttia. Tällöin vartalo käyttää sokerin hyödykseen palautumiseen eikä se varastoidu suoraan vain rasvaksi kehoon.

Toinen hyvä hetki sokerin syömiselle on illallisen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että illallisen sisältämät rasvat ja proteiinit estävät sokeria aiheuttamasta niin suurta piikkiä verensokerin nousussa. Lindsay muistuttaa myös, että hedelmät lasketaan makeisten tavoin sokeriksi. Vaikka hedelmissä onkin enemmän hyviä ravinteita ja vitamiineja, niiden sisältämä hedelmäsokeri on silti sokeria.