Uusi äyriäislaji nimettiin Metallican mukaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Heviyhtye Metallicalle on osoitettu kunniaa yllättävällä tavalla. Uuden äyriäislajin löytänyt tutkija on päättänyt nimetä eläimen Metallican mukaan. Macrostylis metallicola -lajin löysivät Belgian yliopiston tutkijat Torben Riehl ja Bart De Smet Tyyneltämereltä.

6,5-millimetrinen äyriäinen elää yli neljän kilometrin syvyydessä Havaijin ja Meksikon välissä sijaitsevalla alueella. Se on Phys.org-sivuston mukaan tottunut elämään jatkuvassa pimeydessä äärimmäisessä paineessa.

Riehl halusi nimetä äyriäisen macrostylis metallicolaksi sekä kunnianosoituksena Metallicaa kohtaan että nostaakseen tietoisuutta ympäristöasioita kohtaan. Tutkija uskoo ihmisten alkavan kaivaa lähitulevaisuudessa mineraaleja merenpohjasta resurssien kadotessa maan päältä. Riehlin mukaan olisi tärkeää, että kaivaukset suoritetaan ympäristöystävällisesti.

 

We’ve played on all seven continents, made it into the Rock & Roll Hall of Fame and now… we’re a crustacean! Senckenberg…

Publiée par Metallica sur Jeudi 27 février 2020