Blockfest ja Spotify yhteistyöhön: ”Perehdytämme ajankohtaisiin artisteihin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereen Ratinassa 21.-22. elokuuta festarikesän huipentava Blockfest ja musiikin suoratoistopalvelu Spotify ryhtyvät yhteistyöhön. Sisältöyhteistyö on jo alkanut ja se kestää aina Blockfestin alkuun saakka keskittyen tapahtumassa esiintyviin artisteihin ja heidän taustaltaan löytyviin ilmiöihin.

Ennakkotietojen mukaan odotettavissa on paitsi virallinen soittolista ja biisisuosituksia, myös tarinoita niin visuaalisessa muodossa kuin kuukausittaisen podcastin kautta.

– Koemme, että Blockfestin kaltaisella instituutiolla on vastuullinen asema perehdyttää kävijöitämme ajankohtaisiin artisteihin sekä ilmiöihin heidän taustallaan. Olemme myös jo vuosia olleet pioneereja uusien nousevien kotimaisten artistien esittelemisessä suurelle yleisölle, Blockfestin perustaja ja vastaava tuottaja Kalle Kallonen kommentoi.

– Yhteistyö Spotifyn kanssa antaa meille resursseja sekä työkalut tehdä tätä modernilla tavalla entistäkin kattavammin. Ennen kaikkea mahdollisuuden rakentaa kokonaisvaltainen draaman kaari läpi vuoden aina elokuun huipennukseen Ratinan stadionilla.

Blockfest on vuonna 2008 syntynyt festivaali, joka on vuosien varrella vakiinnuttanut asemansa Pohjoismaiden suurimpana hiphop-tapahtumana. Samana vuonna Ruotsissa lanseerattu Spotify mullisti musiikin kuuntelun pysyvästi. Nykyään Spotify on maailman suosituin musiikin suoratoiston tilauspalvelu, joka pitää sisällään yli 50 miljoonaa äänitettä ja peräti 700 000 podcastia.