Koiralla todettiin koronavirustartunta – joutui karanteeniin

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Vaikka koronavirus COVID-19 on levinnyt maailmalla jo viikkojen ajan, eivät kaikki taudin yksityiskohdat ole edelleen selvillä. Nyt sen pelätään voivan tarttua myös lemmikieläimiin. Hong Kongin viranomaiset ovat asettaneet karanteeniin lemmikkikoiran, jonka omistaja joutui sairaalaan koronaviruksen vuoksi.

Koiran suusta ja nenästä kerätyille näyteille tehty virustesti osoittautui positiviiseksi, vaikkakin virustaso todettiin matalaksi. Koira ei ole osoittanut merkkejä koronavirustartunnan oireista, joten toistaiseksi ei ole selvillä oliko näyte vain saastunut.

Business Insider -lehden mukaan tutkijat ja viranomaiset ovat aikaisemmin ilmoittaneet ettei virus vaikuta voivan tarttua koiriin ja kissoihin. Virusepäilyn alla olevalle koiralle tullaan kuitenkin tekemään useita uusia kokeita ja se pääsee pois karanteenista vasta testituloksen ollessa negatiivinen.