Nerokasta! Lentoyhtiö suunnittelee makuukapseleita turistiluokkaan

Matkailu · Tim Isokivi

Poikittain makaamisen ja nukkumisen lennon aikana mahdollistavia hyttejä sekä kapseleita on totuttu näkemään lähinnä lentokoneiden business-luokissa. Nyt Air New Zealand on tuomassa ne myös turistiluokan matkustajien käyttöön.

Lentoyhtiö on patentoinut kolmen vuoden työn tuloksena syntyneen Economy Skynest -konseptin. Kyseessä on lentokoneiden economy-luokkaan suunniteltu osio, joka koostuu erityisistä nukkumakapseleista. Niissä matkustajat voivat levätä ja nukkua pitkillä lennoilla esimerkiksi Aucklandista New Yorkiin.

Nukkumakapseleille haetaan vielä viranomaistahojen hyväksyntää. Mikäli hyväksyntä saadaan ja lentoyhtiö päättää ottaa nukkumakapselit käyttöön, saatetaan niitä nähdä Air New Zealandin koneissa aikaisintaan loppuvuodesta 2021.