Tubettajaa uhkaa vankeustuomio – teeskenteli vierailleensa viruskaranteenialueella

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronavirusaiheinen video saattaa tulla kalliiksi 24-vuotiaalle Youtube-tähdelle. Italialaista Francesco Belardia saattaa odottaa jopa vankeustuomio videosta, jossa hän väitti vierailleensa salaa karanteenialueella.

Social Boom -nimellä esiintyvä Belardi väitti Instagram-videoillaan tunkeutuneensa punaisena vyöhykkeenä tunnetulla alueella, joka koostuu koronaviruksen vuoksi eristetyistä kylistä. Videolla hän kertoo tietävänsä tekonsa olevan vastoin lakia.

Belardin paljastettiin myöhemmin vierailleen vain läheisessä Guardamiglion kylässä, jota ei ole asetettu karanteeniin. Daily Dot -sivuston mukaan miestä saatetaan nyt syyttää yhteiskuntajärjestystä haittaavien valeuutisten levittämisestä. Belardi kertoo poliisin jo takavarikoineen hänen puhelimensa.