Rakettimies nousi ilmaan Dubaissa – huikea näky

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmisen ilmaan nostavista rakettirepuista on haaveiltu vuosikymmenten ajan. Vaikka työmatkoja tuskin suoritetaan yhden hengen lentolaitteilla vielä hetkeen, eivät toimivat rakettireput ole enää pelkkää fiktiota.

Dubaissa todistettiin taannoin huikeaa ja historiallista tilannetta. Jetman Dubai -tiimiin kuuluva hurjapää Vince Reffet oli pukenut päälleen hiilikuitusiivistä ja neljästä mini-rakettimoottorista koostuvan lentolaitteen noustakseen sen avulla ilmaan.

Reffet kohosi 100 metriin vain sekunneissa ja saavutti kolme minuuttia kestäneen lentonsa päätteeksi lopulta 1,8 kilometrin korkeuden. Lennon päätteeksi Reffet laskeutui alas laskuvarjon avulla. Kyseessä oli Esquire Middle East -lehden mukaan ensimmäinen kerta, kun Jetman-tiimin jäsen on kyennyt nousemaan lentolaitteella maasta suoraan ilmaan.