Ripaus Australiaa viinilasissa – näin teet makumatkan

Kaupallinen yhteistyö Lifestyle Matkailu · Stara.fi

Suomen talvi alkaa olla hiljalleen taittumassa, mutta monien suomalaisten ajatukset ovat yhä etelän kaukomailla. Kiireisimmät voivat matkustamisen sijaan tehdä makumatkan maailman ääriin kätevästi juomien ja ruokien kera. Suomalaiset ovat perinteisesti haaveilleet pääsevänsä joskus vierailemaan Australiassa, joka tunnetaan ainutlaatuisen luontonsa lisäksi myös esimerkiksi viineistään.

Punaviinien ystävät voivat aloittaa antoisan makumatkansa Alkosta, josta löytyy Adelainen liepeillä Leasinghamin viinitilalla kypsyvää Jam Shed -punaviiniä. Se edustaa maan tavan mukaisesti rentoa otetta, sillä tätä punaviiniä voi nauttia myös esimerkiksi jäillä tai mausteisten ruokien kanssa. Lasillisen kanssa onkin paikallaan nauttia esimerkiksi australialaisten suosikkiherkkua, pieniä lihapiiraita, itse tehtynä tai kaupasta ostettuna. Niiden taikinakuoren alla on yleensä jauhelihaa, sipulia ja sieniä.

Australialaisia ja suomalaisia yhdistää rajaton rakkaus grillaamiseen, sillä kengurumaan kansallisruokana pidetään kaikkea grillissä valmistettavaa. Pihvien, makkaroiden, maissien ja kalaruokien kanssa punaviini sopii niin ikään mainiosti. Australian Barbecue tunnetaan ympäri maailmaa, mutta sen sijaan ikoninen jälkiruoka Melba hieman vähemmän. Täydellisen makumatkan kruunaakin persikkainen herkku, jonka reseptissä on maan tavan mukaan tietenkin mukana ripaus paikallista punaviiniä.

Kuva: Jam Shed -punaviiini

Jam Shed Shiraz 2019 -punaviini on australialainen uutuus, joka saapui Alkon valikoimiin vuoden 2020 alussa. Se on pehmeä ja hedelmäinen keskitäyteläisiä punaviini, jossa on hiven makeutta. Viinistä voi löytää kypsien tai kuivattujen hedelmien aromeja ja hentoa mausteisuutta. Tämän viinin kanssa voit olla rohkea ja kokeilla sitä myös mausteisten ruokien tai jääpalojen kanssa. Tutustu viiniin tarkemmin Alkon sivuilla.