Hurja huhu levisi verkossa: ”Daniel Radcliffella koronavirus”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harry Potter -tähti Daniel Radcliffen fanit ovat saattaneet järkyttyä tällä viikolla lukiessaan sosiaalista mediaa. Näyttelijän väitettiin Iso-Britannian yleisradio BBC:n nimissä jaetussa twiitissä sairastuneen koronavirukseen.

– Juuri nyt: Daniel Radcliffellä todettiin koronavirus. Näyttelijän kerrotaan olevan ensimmäinen julkisuuden henkilö, jolla tartunta on vahvistettu julkisesti, twiitissä luki.

Twiitissä oli linkki, joka johti todellisen BBC:n viimeksi vuonna 2017 päivitetylle sivulle. Sen jakanut tili myös käytti hyväkseen Twitterin uutta ominaisuutta, joka mahdollistaa twiittien saamien tiettyjen vastausten piilottamisen. Sen ansiosta väitteen todenperäisyyden kyseenalaistaneet vastaukset oli piilotettu.

Kyseessä oli kuitenkin pelkkä valeuutinen, eikä Daniel Radcliffen tiedottajan mukaan tähdellä ole koronavirsta. Valetwiitin ehtivät kuitenkin Buzzfeed-sivuston mukaan ottaa todesta ja jakamaan uudelleen muun muassa New York Times ja Politico -lehtien toimittajat.