Seksivälineisiin liittyy yhä häpeää – antavat kaivattua lisämaustetta makuuhuoneeseen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Naisten sairauksena pidetty hysteria oli 1800-luvun loppupuolen muotitauti, jota hoidettiin genitaalialueita hieromalla. Pian lääkärit saivat avukseen apuvälineitä naisten orgasmien tuottamiseksi. Nykyisin samankaltaisia laitteita kutsutaan seksivälineiksi ja valikoima on laajentunut melkoisesti molemmille sukupuolille sopivaksi.

Tekniikan kehittyessä vibraattorit levisivät nopeasti 1900-luvun alussa vastaanotoilta ihmisten koteihin, ja orgasmeja tuottavista laitteista tuli nopeasti kotitalouksien viidenneksi yleisin väline – heti ompelukoneen, tuulettimen, keittimen ja leivänpaahtimen jälkeen. Jopa imuri ja silitysrauta jäivät vibraattorien suosion taakse. Laitteita kutsuttiin muun muassa kodin ilmapiirin parantajina ja paremman perhe-elämän antajina.

Seksivälinevalmistaja Kaalimato selvitti, että noin 40 prosenttia suomalaisista on käyttänyt jotain seksivälinettä elämänsä aikana. Seksivälineet monipuolistavat seksiä ja itsetyydytystä, ja eniten niitä suosivat yksin asuvat nuoret aikuiset.

– Seksivälineiden käyttäminen on erinomainen tapa harrastaa turvaseksiä ja tutustua omaan kehoonsa, eikä sitä ole syytä häpeillä. Tutustumisen seksivälineiden maailmaan voi halutessaan aloittaa ottamalla aluksi pelkän liukuvoiteen mukaan seksiin ja tekemällä tutkimusretken seksivälineitä myyvään liikkeeseen tai verkkokauppaan joko yksin tai kumppanin kanssa, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen muistuttaa.