Tanssin evoluutio – näin ihmiset ovat liikkuneet tanssilattialla 100 vuoden aikana

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Musiikki muuttuu aina vuosien saatossa ja kuvastaa kutakin aikaa hyvin vahvasti. Trendit näkyvät ja kuuluvat musiikissa, jonka myötä myös tanssityylit muuttuvat. Nyt YouTube-videolla nähdään tanssityylien evoluutio vuodesta 1920 aina 2010-luvulle saakka.

Kaksi tanssijaa esittelevät videolla miten ihmiset ovat tanssineet 1900-luvun alkupuolella ja miten tanssiminen on muuttunut vuosien kuluessa. Tanssityylien lisäksi myös miesten pukeutuminen ja taustalla kuuluva musiikki kertovat aina kyseisestä vuosikymmenestä hyvin vahvasti.

Tällä hetkellä räppi ja urbaani musiikki ovat suuressa suosiossa, minkä vuoksi myös klubitanssi ja twerkkaaminen ovat pinnalla. Tällä hetkellä monet musiikkivideot, sosiaalinen media sekä TikTok-sovellus ovat saaneet aikaan myös sen, että moni keksii lyhyitä ja yksinkertaisia koreografioita kappaleisiin.