Disney helpottaa karanteenissa olevia – julkaisi Frozen 2 -elokuvan kuukausia aiemmin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sadat miljoonat ihmiset ympäri maailmaa ovat parhaillaan karanteenissa, ja vähintään kymmenet miljoonat joutuvat olemaan kodeissaan ulkonaliikkumiskiellon vuoksi. Tällaisessa tilanteessa helposti saatavilla oleva viihde nousee arvoonsa, joten suoratoistopalveluja tarjoavat yritykset menestyvät. Nyt Disney on päättänyt julkaista omassa palvelussaan kovasti odotetun elokuvansa ennenaikaisesti.

Viihdejätti ilmoitti, että Frozen 2 -menestyselokuva julkaistaan katsottavaksi yrityksen verkkopalvelussa peräti kolme kuukautta ennen aikojaan, koska siten halutaan helpottaa karanteenissa olevien lapsiperheiden tilannetta. Alunperin elokuva piti julkaista verkossa vasta kesäkuussa, mutta nyt se päätyikin katsottavaksi jo lauantai-iltana ainakin palvelun yhdysvaltalaisille asiakkaille.

Disney ei ole suinkaan ainoa verkkopalvelu, joka on ymmärtänyt tarjota palvelujaan nimenomaan karanteenissa oleville ihmisille. Tunnettu aikuisviihdepalvelu tarjoaa parhaillaan Italiassa sisältöjään ilmaiseksi. Aika näyttää miten esimerkiksi Netflix ja HBO ryhtyvät hyödyntämään odottamattoman suurta kysyntäpiikkiä. Elokuva-alalle koronavirus on tuonut myös runsaasti ongelmia, sillä lukuisten elokuvien tuotanto on keskeytynyt ja ensi-iltoja on jouduttu siirtämään. Esimerkiksi uuden Bond-elokuvan ensi-ilta siirrettiin tästä keväästä marraskuuhun saakka.