Lukiolaiset vastustavat ylioppilaskirjoitusten aikaistamista: ”Hätäinen ratkaisu”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen hallitus ryhtyi koronaviruksen leviämistä hidastaviin poikkeustoimiin merkittävästi myöhemmin kuin muut maa, sillä varsinaiset tehotoimet julkistettiin vasta eilen. Kriisi on jo aiemmin johtanut myös siihen, että ministeri Li Anderssonin johtama opetusministeriö päätti aikaistaa ylioppilaskirjoitusten loppuun saattamista.

Päätös kirjoitusten aikataulun muutoksesta oli shokki abeille, joilla on tunnetusti jo muutenkin raskas taakka kirjoituksiin lukemisessa. Nyt päätöstä on ryhdytty vastustamaan verkossa julkaistulla adressilla, johon on tähän mennessä kertynyt jo 5 200 allekirjoitusta. Adressin mukaan päätös oli ministeriöltä hätäinen, sillä kirjoituksia olisi tullut ennemminkin siirtää myöhemmäksi.

– Vastustamme kevään 2020 ylioppilaskirjoitusten aikaistamista, koska se on hätäinen ratkaisu koronaviruksen leviämisen uhan kasvaessa. Lisäksi kirjoitusten aikaistaminen tuo kokelaille liikaa stressiä ja sotkee henkilökohtaiset lukusuunnitelmat, addressin perusteissa todetaan.

– Tämä laittaa huonompaan asemaan esimerkiksi ne opiskelijat, joilla on yhtäkkiä ensi viikolla jopa viisi kirjoituskertaa. Todistusvalinnan takia kirjoitusten arvosanat ovat myös tärkeämpiä kuin koskaan aiemmin. Mielestämme ylioppilaskirjoitusten siirtäminen myöhemmäksi olisi parempi ratkaisu opiskelijoiden ja kokeen valvojien terveyden turvaamiseksi ja ylioppilaskokeissa menestymisenkin vuoksi.

Adressin voi allekirjoittaa tästä.